Αστρολογικη και Τεκτονικη ερμηνεια του Regius Poem

Αστρολογικη και Τεκτονικη ερμηνεια του Regius Poem

 

Οι εξωκρόνιοι πλανήτες, Ουρανός-Ποσειδώνας-Πλούτωνας, είναι δείκτες εξέλιξης του πολιτισμού, για τον λόγο ότι οι ανωτέρω πλανήτες ελέγχουν τις μεγάλες μάζες ανθρώπων και κατα επέκταση και την κοινωνία, που παράγει πολιτισμό.

 

Η μεγάλη σύνοδος του Ουρανού-Ποσειδώνα-Πλούτωνα, έγινε το 575 π.Χ στην ενάτη μοίρα του Ταύρου. Η επόμενη σύνοδος θα γίνει το 3572 μ.Χ στην εικοστή μοίρα των Διδύμων. Όπως κάποιος μπορεί να παρατηρήσει οι μεγάλες σύνοδοι γίνονται κάθε 4000 χρόνια. Μέσα στα 4000 χρόνια έχουμε οκτώ συνόδους των πλανητών Ποσειδώνα-Πλούτωνα, που είναι το ζευγάρι πλανητών που μας δείχνει την πορεία του πολιτισμού.

 

Στα παρακάτω πίνακα παραθέτουμε τις οκτώ συνόδους καθώς επίσης και την μοίρα του ζωδίου που λαμβάνει χώρα η σύνοδος.

 

577 π.Χ           12η μοίρα του Ταύρου

83 π.Χ                         17η μοίρα του Ταύρου

411 μ.Χ           23η μοίρα του Ταύρου

905 μ.Χ           28η μοίρα του Ταύρου

1399 μ.Χ         3η μοίτα των Διδύμων

1892  μ.Χ        8η μοίρα των Διδύμων

2385 μ.Χ         12η μοίρα των Διδύμων

2878 μ.Χ         17η μοίρα των Διδύμων

 

Το ποιήμα  Regius Poem κυκλοφόρησε το 1390, το οποίο είναι συρραφή παλαιοτέρων κειμένων. Ετσι θα χρησιμοποιήσουμε ένα συμβατικό ωροσκόπιο, 1-7-1390, που είναι το μέσον της χρονιάς, με σκοπό να παρατηρήσουμε τις θέσεις των εξωκρόνιων πλανητών και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την θέση του ποιήματος, μέσα στην εξέλιξη του πολιτισμού.

 

Από το ανωτέρω ωροσκόπιο παρατηρούμε ότι ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας βρίσκονται στο ζώδιο του Ταύρου, που είχε γίνει και η σύνοδος του 905 μ.Χ. Αν μελετήσουμε την ιστορία από το 905 μ.Χ μέχρι το 1390 μ.Χ θα παρατηρήσουμε ότι έχουμε την έναρξη της κτίσης πολλών καθεδρικών ναών, που φτάνει στο απόγειο της το 1350. Είναι γνωστό, ότι στο κτίσιμο των καθεδρικών ναών έλαβαν μέρος Τέκτονες, που συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της ένωσης Ανθρώπου και Θεού, μέσα από τις κατασκευές τους.

 

Ο Ταύρος συμβολίζει την αρχέγονη ακατέργαστη πέτρα, που με την βοήθεια ενός οράματος ( διάβασε Ποσειδώνας), μεταμορφώνει την πέτρα σε χρήσιμο υλικό ( διάβασε Πλούτωνας). Έτσι ο Τέκτονας έχει μία ακατέργαστη πρώτη ύλη που κτίζει ναούς, με σκοπό μέσω της ορθής κατεργασίας της να κάνει μια μικρογραφία του Σύμπαντος, με πολλές λεπτομέρειες ( διάβασε Παρθένος, το επόμενο γήινο ζώδιο μετά τον Ταύρο), με τελικό σκοπό την αποθέωση του Τέκτονα στην κοινωνία ( το επόμενο γήινο ζώδιο μετά την Παρθένο), με τελικό σκοπό την απελευθέρωση των ψυχών από τις γήινες δεσμεύσεις και μια ματιά προς τα άνω, μιας και ο Αιγόκερος είναι η πύλη εξόδου των ψυχών, που έχουν απαλλαγεί από τις γήινες δεσμεύσεις.

 

Το 1390, έχουμε την συμπλήρωση 2000 χρόνων, από την μεγάλη  σύνοδο του 575 π.Χ , δηλαδή τα μισά του κύκλου των 4000 χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε το τέλος της εσωστρέφειας του κύκλου, που παράγει πολιτισμό. Ετσι το Regius Poem, είναι μια επιτομή της γνώσης των Τεκτόνων, προς τις μελλοντικές γεννιές.

 

1Αστρολογικη και Τεκτονικη ερμηνεια του Regius Poem

1Αστρολογικη και Τεκτονικη ερμηνεια του Regius Poem

 

Το 1399, εχουμε την σύνοδο Ποσειδώνα-Πλούτωνα, που γίνεται πλέον στο ζώδιο των Διδύμων. Αυτό σημαίνει πλέον μια εξωστρέφεια της κοινωνίας, μέχρι την επόμενη σύνοδο του 1892. Στο διάστημα 1399 εως 1892, έχουμε την παρουσία της Αναγέννησης, του  Διαφωτισμού και τις κοινωνικές επαναστάσεις, για μια καλύτερη κοινωνία. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο έχουμε την ίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, το 1717. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο Ποσειδώνας του ωροσκοπίου του Regius Poem,είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα  του ωροσκοπίου της ίδρυσης της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, που μας δείχνει ότι τα οράματα το 1390, έγιναν πραγματικότητα το 1717, που κάνει τον συμβολικό, πλέον Τεκτονισμό, ένα κίνημα που έχει σαν στόχο την οικοδόμηση του εσωτερικού ναού σε κάθε άνθρωπο, μέσα από την κατεργασία του ακατέργαστου λίθου της ψυχής του, μιας και ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου. Η σύνοδος Ποσειδώνα-Πλούτωνα το 1892, βρίσκει πλέον τον Τεκτονισμό, να έχει αποκρυσταλλώσει τις ιδέες του και την πρακτική του. Από το 1892 μέχρι σήμερα ο Τεκτονισμός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, με συνεχή αύξηση των μελών του.

 

Πιστεύω να έδωσα, με απλά λόγια, την σημαντικότητα του Regius Poem, μέσα από τους κύκλους των πλανητών. Στο μέλλον πιστεύω να σας δώσω και άλλες αναλύσεις σπουδαίων Τεκτονικών στιγμών, γιατί τι Σύμπαν είναι το ρολόι του κάθε Τεκτονα, που οφείλει να μελετά και να βγάζει κάποια συμπεράσματα.

 

Εγραψε ο Mercurius Astrologus 1638.

 

Advertisements