Ο Έρωτας που, σύμφωνα με τους ορφικούς, έβαλε σε κίνηση το Σύμπαν, έδωσε μύθους για τη δημιουργία που πέρασαν στην ελληνική παράδοση και επιζούν ως τις μέρες μας.
• Οι ελληνικοί μύθοι για τα φυτά, κρύβουν άραγε αλήθειες ;
• Η Λαογραφία, η Βοτανοθεραπευτική και η Ομοιοπαθητική, τι σχέση έχουν με τους αρχαιοελληνικούς μύθους;
Την απάντηση θα τη δώσει όποιος γνωρίσει την Ομοιομυθική.
Η Νίκη Τσέκου έκανε μια μελέτη που την ονομάζει ΟΜΟΙΟΜΥΘΙΚΗ και τη θέτει στη διάθεση αυτών που τους αρέσουν τα παραμύθια, γιατί τα παραμύθια απαιτούν προσήλωση, φαντασία και ανοιχτή ψυχή!
• H Ομοιομυθική απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν την μελέτη αυτή για να κερδίσουν την ψυχαγωγική διαδικασία γνωριμίας με φυτά της ελληνικής χλωρίδας με τα οποία συγκατοικούμε και να εκτιμήσουν την προσφορά τους .
Η Ομοιομυθική δηλαδή, δεν απευθύνεται μόνο σε Ομοιοπαθητικούς και σε σπουδαστές Σχολών Ομοιοπαθητικής και Βοτανοθεραπεία, αλλά σε όλους μικρούς και μεγάλους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΗΣ ΤΣΕΚΟΥ
Γεννήθηκε στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης το 1955. Από μικρή έγραφε ποιήματα και γράφει ακόμα. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, με τίτλο: «Είκοσι και μία στιγμές γύρω από το φως» και «Γονιμοποίηση» και έχει υπό έκδοση άλλη μία ποιητική συλλογή με τίτλο: «Μπάλος και ζεϊμπέκικος».
Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί, αλλά και η ίδια έχει γράψει αρκετά τραγούδια . Με μια ενότητα τραγουδιών της διαγωνίστηκε ως συνθέτης στο φεστιβάλ τραγουδιού της Ιθάκης και βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο σύνθεσης.
Η τύχη το έφερε να ασχοληθεί με τη Λαϊκή μας παράδοση και τη μελέτη της Μυθολογίας και το υλικό αυτών των μελετών παρουσίαζε σε ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία( Ε.ΡΑ). Με την ΕΡΑ συνεργάστηκε επίσης και ως παραγωγός μουσικών εκπομπών και εκπομπών λόγου, αλλά και ως δημοσιογράφος ανταποκρίτρια από την Κορινθία. Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου συνεργάστηκε και με την Ελευθεροτυπία. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια εκδότρια τοπικών εφημερίδων στην Κορινθία, όπως της εφημερίδας: «Γνώμη του Κιάτου « και « Σικυωνίων Πολιτεία».
Σπούδασε Ομοιοπαθητική για να μπορέσει να βρει την κόκκινη κλωστή που συνδέει τους αρχαιοελληνικούς μύθους με τη θεραπευτική του Ιπποκράτη. Τη μελέτη την οποίαν πραγματοποιεί την ονομάζει «ΟΜΟΙΟΜΥΘΙΚΗ» .Ως Ομοιομυθική, δηλαδή, ορίζει την έρευνα των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φυτών οι οποίες κρύβονται στην ελληνική Μυθολογία. Με τη βοήθεια της Βοτανοθεραπευτικής, της Λαογραφίας και της Ομοιοπαθητικής αποκρυπτογραφεί τους Μύθους (οι οποίοι δεν είναι παραμύθια) και σμιλεύει την προσωπικότητα των φυτών αναδεικνύοντας την ψυχή τους
Το αποτέλεσμα αυτής, της ως τώρα, μελέτης είναι το βιβλίο της που κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Κόκκινη κλωστή δεμένη από το Μύθο στην Ομοιοπαθητική».

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο δεύτερος τόμος Ομοιομυθικής με τίτλο: «Μαγικά φυτά της Μήδειας και φυτά των Ηρώων». Η μελέτη συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία.
Το πλούσιο υλικό Ομοιομυθικής το οποίο έχει συγκεντρώσει, το διδάσκει σε Σεμινάρια στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινεζικής Ιατρικής.
Είναι βασική συνεργάτης των περιοδικών «HOLISTIC LIFE» και «SAFE».
Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας(Ε.Μ.Α.Ε.Μ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Ομοιοπαθητικής Αλληλεγγύης. Φιλοδοξεί να συμμετέχει στο Ελληνικό Λαϊκό Κίνημα Ομοιοπαθητικής Ε.Λ.Κ.Ο και ελπίζει ότι η Ομοιομυθική θα συμβάλλει στη διάδοση της Ομοιοπαθητικής με έναν διαφορετικό τρόπο.

Advertisements