Ο Απρίλιος 2014 δονείται στην συχνότητα της Πρώτης Ακτίνας, που δίνει την ευκαιρία στους Τέκτονες να έλθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του Τεκτονισμού, να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα, μέσω των δοκιμασιών και των αντιξοοτήτων του υλικού κόσμου, με σκοπό να έλθουν σε επαφή με τον εαυτό τους.
Όλος ο μήνας μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε ταπεινοί ερευνητές της Ατραπού, γιατί ο αληθινά ταπεινός είναι ο ισχυρός. Μας κάνει να αναγνωρίζουμε την καταστροφικότητα των μετάλλων και μας δίνει τις αλχημικές ιδιότητες να τις κάνουμε δημιουργικές και γόνιμες πράξεις.Ο θυμός και η ανυπομονησία είναι τα πάθη που κυρίως πρέπει να δουλέψουμε και να κυριαρχήσουμε πάνω μας.

Κυρίαρχη όψη του μήνα είναι το τετράγωνο Ηλίου-Πλούτωνα, ένας συνδυασμός που μας δίνει την ευκαιρία για ανανέωση και αναγέννηση της ΑΓΑΠΗΣ μέσα στην ζωή μας, μέσα από συνεχείς κρίσεις και μετασχηματισμούς που οδηγούν τον Τέκτονα στην σωστή χρήση της θέλησης και της δύναμης για την κατεργασία του Ακατέργαστου Λίθου.

Το τετράγωνο Ηλίου-Δία μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε τον φαρισαισμό, εκεί που δεν πρέπει να βρίσκεται, στη ΣΤΟΑ και ο κάθε αδελφός να έλθει σε αρμονία με τα μέλη της Στοάς του, με σκοπό κάθε ΤΕΚΤΟΝΑΣ να γίνει εκφραστής της ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, αν και είναι μια δύσκολη όψη που εμποδίζει την ένωση μέσω της ΑΓΑΠΗΣ, μας ανοίγει όμως δρόμους να ανακαλύψουμε την σημασία του ΚΑΡΜΑ στις σχέσεις μας με τους αδελφούς μέσω του ΦΩΤΟΣ που βρίσκεται πίσω από την έδρα του Σεβασμίου. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

Η γωνιακή σχέση Σελήνης-Ποσειδώνα, μας δίνει την δυνατότητα έκφρασης έντονων συναισθημάτων αφοσίωσης, με κυρίαρχο στοιχείο την ΘΥΣΙΑ, ανάδυση του ΦΩΤΟΣ της ΨΥΧΗΣ, με πράξεις <<αυτοθυσίας>> που πολλές φορές την εμπνέει ο Σεβάσμιος της Στοάς.

Το μεσοδιάστημα Δία-Κρόνου, αστρολογική έκφραση του Τεκτονισμού, μας δίνει για αυτόν το μήνα το μήνυμα ότι ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ πρέπει να είναι εκφραστής νέων ιδεών, μέσω των οποίων οι ΑΔΕΛΦΟΙ είναι εκφραστές του στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΕΙΠΟΝ
Mercurius Astrologus

 

Advertisements