Τα πάντα στο Τεκτονισμό είναι συμβολικά. Ο Τέκτονας οφείλει να έχει τις κεραίες του ανοικτές, για να διδαχθεί από την φύση και να δεί όλες τις προεκτάσεις  του Τεκτονισμού στην κοινωνία. Ο τρόπος με τον οποίο δρούν οι αγριόχηνες σε συλλογικό επίπεδο μας δίνουν Τεκτονικά μαθήματα.

Οι αγριόχηνες πετούν σε σχηματισμό V,γιατί όταν κάθε αγριόχηνα χτυπά τα φτερά της δημιουργεί ένα ανοδικό ρεύμα για εκείνη που ακολουθεί. Ετσι εξοικονομεί σημαντική ενέργεια, αφού όλο το σμήνος προσθέτει 71% περισσότερη πτητική εμβέλεια, από το αν κάθε χήνα πετούσε μόνη της.Κάθε Τεκτονική Στοά, θεμέλιος λίθος είναι η ομαδικότητα, που συμβολικά απεικονίζεται στο Κόρυμβο και την Τεκτονική Άλυσο. Ετσι ξεπερνά ευκολότερα τα εμπόδια που θέτει ο αμύητος κόσμος και φτάνει ταχύτερα στο κοινό σκοπό την Ανατολή, μέσω της στήλης του Βορρά.

Ο σχηματισμός V εξυπηρετει και ένα άλλο σκοπό. Το σμήνος των αγριόχηνων ακολουθεί τις γήινες μαγνητικές γραμμές που ενώνουν τους τόπους αποδημίας τους. Ετσι ο σχηματισμός V είναι μία ασφαλή πυξίδα που οδηγεί με ασφάλεια στους τόπους αποδημίας τους.Ετσι κάθε Τεκτονική Στοά, ακολουθεί τα Συντάγματα του Τεκτονισμού, με την βοήθεια του μεγάλου τριγώνου κάθε στοάς ( Σεβάσμιος- Α΄ και Β΄ επόπτης) με τελικό σκοπό την προσέγγιση της Ανατολής, μέσω της στήλης του Βορρά, και του Μ.ΑΤ.Σ

Όταν μια αγριόχηνα κουραστεί, μετακινείται στο πίσω μέρος του σχηματισμού και μία άλλη παίρνει την θέση της. Ετσι μπορούν να πετούν για πολλές ώρες χωρίς να εξαντλούνται. Ετσι σε κάθε Τεκτονική Στοά, όλοι είμαστε ίσοι μεταξύ πρώτων και κάθε ο Τέκτονας ανεβαίνει τα σκαλιά της Τεκτονικής Ατραπού, αλλά πάντα μένει Μαθητής και εξυπηρετητής των αδελφών του, γιατί η επιτυχία κάθε Στοάς αλλά και του Τεκτονισμού εξαρτάται από την συνεργασία, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, όπως αυτά αναπτύσσονται στα Τυπικά. Προστρέχεις στην βοήθεια των άλλων αδελφών, εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις σου, τις ιδιαίτερες ικανότητες, τα προσόντα τα ταλέντα του καθενός. Ολοι προσπαθούν για το κοινό καλό, όλοι συνεισφέρουν στο κοινό στόχο, προσφέροντας καθείς ότι μπορεί.

Οι αγριόχηνες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σχηματισμού φωνάζουν για να ενθαρρύνουν αυτές που βρίσκονται μπροστά, προκειμένου να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά το ταξίδι. Ετσι ο Σεβάσμιος και οι Αξιωματικοί ενθαρρύνουν τους αδελφούς της Στοάς να συνεχίσουν την άνοδο τους στην Ατροπό του Τεκτονισμού. 5

 

 

Advertisements